Anys 60 a l’Orfeó

Campionat d’escacs al Cau de l’Orfeó Vilanoví,13 de febrer de 1966

Una colla d’amics en els anys seixanta buscàvem un local per trobar-nos i no era fàcil, teníem el grup escolta per apuntar-nos però no ens agradava els uniformes i las jerarquies i volíem ser més independents i que tots fóssim iguals. Des de la parròquia ens van proposar deixar-nos una sala a l’Orfeó Vilanoví, que era la taquilla de l’esquerra, la sala estava molt bé i la vam adequar als nostres temps, recordo que amb el temps vam muntar un altell a la dreta de la sala, amb tot de fustes que vam comprar al desballestament dels vaixells i pujàvem amb una escala de corda feta per nosaltres i una corda servia de barana, així el cau va quedar més gran, el vam decorar la sala de baix amb tot de tebeos de l’època i teníem una petita biblioteca.

Ens agradava fer excursions, passàvem molta estona al cau i havia el Jordi i el Raül que tocàvem molt bé la guitarra, de tant en tant fèiem debats sobre cinema i de l’actualitat, teníem un assessor que era en Josep Maria Rovirosa. També vam muntar un festival al teatre de l’Orfeó de música pop i amb esquetxos per fer riure, va actuar un grup que imitava als Beatles, hi havia el Vinyals petit, el Jordi Ferret , el Jordi Morera i altres, també vam organitzar un campionat d’escacs i per Corpus un any vam muntar un altar amb bobines del Pirelli, al carrer Major tocant el carrer de las Premses.

Per el local van passar molts amics nostres ja que estava obert a tothom. Al final al ser un local de la parròquia ens vam tindre que fer d’una organització amb el nom de la JIC, (Joventut Independent Catòlica) que la majoria de nosaltres ni sabíem que era, ja que nosaltres el que ens interessava era passar-ho bé. Ens van convocar a una assemblea a Tiana i és vam fer taules de treball sobre l’actualitat del jovent i els més joves érem nosaltres, recordo que va ser el dia de la Caputxinada.

A l’Orfeó hi havien uns cuidadors, la família del Blas Senso que era sagristà de la parròquia, després va vindre un matrimoni que tenia un fill que era una mica més jove que nosaltres i més tard va tocar amb el grup els Cinco Santos. Als cuidadors els fèiem anar de bòlit, ja que moltes vegades ens posaven pegues, ja que si podíem ens colàvem al teatre quan estava buit. Anàvem d’excursions per els voltants de Vilanova i el Massís del Garraf. Per Setmana Santa un any van anar acampar a Riudecanyes i van anar amb tren i portàvem unes motxilles carregades com a burros amb las tendes. A Font d’Horta al pantà vam trobar una cova o avenc i a dins hi havia un cap de cabra i el teníem al cau, l’avenc li vam posar l’avenc del Menut. Molts diumenges anàvem a una urbanització al Pantà de Foix que el pare del Jaume Vidal tenia una guingueta i passàvem el diumenge i el que esperàvem era l’arròs a la cassola tant bo que ens feia.

Érem l’Alfred Castells, el Raül Horro, el Jordi Capdet, l’Albert Sanabra, el Jaume Sendra, el Jaume Vidal, el Josep Maria Solé, el Bassa i altres que anaven passant.

Gràcies per la col·laboració de l’article a l’Alfred i el Raül

Riudecanyes Setmana Santa 1967
Riudecanyes Setmana Santa 1967
Riudecanyes Setmana Santa 1967
Riudecanyes Setmana Santa 1967
Riudecanyes Setmana Santa 1967
El Pantà de Foix
Corpus carrer Major
Excursió per els voltants de Vilanova
Assemblea de la JIC a Tiana, març de 1966
Assemblea de la JIC a Tiana, març de 1966
la JIC signava una carta conjunta d’una campanya per construir
un barracot prefabricat a les Roquetes. Diari de Vilanova de 20 de maig de 1967.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s